Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, on sinun tehtävä ensin lakisääteinen palautusilmoitus 14 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

HUOM! Emme valitettavasti pysty maksamaan ilman palautusilmoitusta palautettujen lähetysten rahoja takaisin, koska niissä tapauksissa palautus ei kohdistu suoraan mihinkään tilaukseen.

Poislukien vialliset tuotteet tai virheelliset lähetykset, asiakas vastaa pääsääntöisesti tuotteen vaihdosta ja/tai palautuksesta aiheutuvista lähetyskuluista. Perimme palautetuksesta käsittelymaksun 5,90 €, joka vähennetaan palautettavasta summasta.

Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä, turmeltumattomia ja myyntikelpoisia tuotteita pakattuna niiden alkuperäisiin vähittäismyyntipakkauksiin.

Voit palauttaa tilauksen Postin toimipisteessä kertomalla virkailijalle meidän Postin palautussopimusnumeromme 633917.

Asiakkaan täytyy varmistaa, että palautus menee seuraavaan osoitteeseen, joka on Vantaan varastomme osoite:

PowerOn24 c/o OGOship (TLL)
Tiilenpolttajankuja 6
01720 Vantaa

Emme vastaanota palautuksia ellei lakisäätiestä palautusilmoitusta ole tehty sähköpostitse viimeistään 14 vrk:n kuluttua tilauksen vastaanottamisesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan maksupalveluyrityksen kautta käyttämällesi maksutavalle palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden tai toimituksen osalta

Tekemämme virheet pyrimme korjaamaan mahdollisimman nopeasti ja pienimmällä asiakkaalle kohdistuvalla vaivalla.

Mikäli tuote on kadonnut kuljetuksen aikana, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi osoitteeseen asiakaspalvelu@poweron24.com.

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin.